Новини

Знаете ли, че кожата ни се обновява ежемесечно?

При по-младите хора този процес е с по-голяма честота. Твърди се, че мъртвите клетки, които се отделят от кожата, съставляват голяма част от праха, който се носи във въздуха. За оптимална смяна на горния слой е подходящо да се прилага правилна ексфолиация с натурална козметика.

Дълбоките бръчки при жените могат да са индикатор за осезаемо намаляване на костната плътност след менопауза. Обяснението е свързано с факта, че кожата и костите са изградени от един и същи тип колаген. Другaта сигурна индикация, която дава наличието на бръчки, е за намалено производство или нарушена структура на колагенa, както и на еластинa.

Бръчките могат да са също индикатор за намален сън – жените, които спят 5 часа или по-малко в денонощие , имат повече бръчки спрямо останалите, които се грижат за пълноценния си сън с продължителност от 7-8 часа.

Приема се, че гените оределят състоянието на кожата, но далеч не са всичко, защото с правилна грижа можем да влияем на състоянието й. По презумпция хората с матова и по-тъмна кожа имат генетична предиспозиция за по-бавно остаряваща кожа. Но дори да сте с по-светла кожа, има толкова начини, с които да се погрижите тя да изглежда отлично във всяка възраст.

Приемът на правилните нутриенти, подходящата слънцезащита и навременната проверка на всички кожни образувания спомагат за оптималното състояние на кожата,  за да е здрава, гладка, мека, еластична и в добра форма.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK