Новини

Вредните навици, с които засилвате болката при артрит

Едно от най-често срещаните ревматоидни заболявания е артрита. Обикновено неприятните му симптоми се проявават след 50-годишна възраст и засягат предимно нежната половинa от човечеството.

На практика това е хронично автоимунно заболяване, като науката все още не е дала обяснение за неговия генезис. Едно е сигурно обаче - съществуват някои ежедневни дейности, с които бихте допринесли за симтоматиката му.

Ето кои са те:

 

  1. Тютюнопушене. Влияе негативно на целия организъм, но когато става дума за артрит, драстично влошава състоянието ви

 

  1. Липса на достатъчно движение. Според ревматолози от Американската фондация по артритни болести, най-често срещаната заблуда при състояния на артрита е, че не бива да се правят упражнения. По отношение физическото натоварване при такъв проблем д-р Илейн Хъши казва: „Иска ни се хората да разберат, че упражненията са добри за артрита в техните стави. Обаче всеки човек трябва да се упражнява на нивото, което е подходящо за него. Ако вашето ниво на движение е ниско, трябва да започнете с дихателни упражнения и постепенно да започнете да правите упражнения на земя.”

 

 

  1. Консумацията на вредни храни. С тях се провокира възпалението още повече. В черния списък влизат: червено месо, алкохол, кофеин, газирани напитки, сладки храни, полуфабрикати.

Нашият съвет- старайте се в ежедневието си да се придържате към здравословен начин на живот. Хапвайте умерено,  спортувайте с удоволствие, а вредните навици заменете с разходка сред природата.

 

 

 

 

 

 

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK