Новини

Що е то скинимализъм?

Скинимализъм - или новата тенденция в естетичната дерматология. „Скинимализъм“ може да звучи като много модна дума, която инфлуенсърите добавят към хаштаговете си, но това всъщност е мъдър подход към грижата за кожата, който е полезен за тялото, ума, портфейла и нашата планета.

Както може да се досетите, скинимализмът е практиката на минималистичен подход към грижата за кожата. Скинимализмът означава да прескочите ненужните стъпки, да генерирате по-малко ненужни продукти и да спестите пари.

Преди години например познатите на всички ни найлонови торбички били създадени, за да се подпомогне свръхпроизводството на хартиени торбички, за които са се изсичили множество дървете. Колкото и да не ни се вярва найлоновите торбички не са били замислени за еднократна употреба. Малко по-малко брандовете осъзнават това и с всяка изминала година наблюдаваме опаковки, изработени от рециклирани материали, а дори се повявиха магазини, в които може да си закупите душ гел без опаковка, пълненейки ваша собствена бутилка. Прекрасно, нали?!

Тази тенденция съвсем естествено застигна и естетичната дерматология. Все повече дерматолози и специалисти в сферата на красотата залагат на минималистичните интервенции, без да бягат от основната структура на пациентката. Практикуват се възстановителни процедури за заздравяване на кожата, минимални количества ботокс и хиалурон и се дават препоръки за козметика на основата на натурални съставки.

Скинимализмът се стреми да извлече възможно най-добрите резултати от нашите ритуали за грижа за кожата, като същевременно остане екологичен от началото до края.

Многофункционалните продукти са най-добри: Можете да имате крем за лице, който работи и за зоната около очите, серуми за лице и масла, които работят за лицето, тялото, косата, продукти без вода, висококонцентрирана грижа за кожата с чисти формули, устойчиви съставки и по-ниско въздействие върху природните ресурси.

Скинимализмът се стреми да покаже на жените по света, че кожата ни е също толкова важен орган от нашето тяло и също заслужава грижа и уважение.

Съветваме ви да се съсредоточете върху най-важните кожни проблеми, ако имате такива, а не върху поредната колекция от продукти със скъпи етикети.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK