Новини

Що е то мезотерапия за коса и кога се прилага?

Мезотерапията е интервенция против косопад, която се практикува в дерматологичните кабинети. Най-вероятно мезотерапията ви е позната като процедура, която се прилага главно върху кожата – при борба с акне или бръчки.

Много жени се обръщат към преимуществата на тази техника, за да решат проблемите си и с целулита. Специалистите са открили, че има огромен ефект и за подмладяване на лицето. В същото време обаче терапията се оказва идеална за укрепване на косата, след като сме се подложили на процедура за присаждане на коса.

До мезотерапията обикновено се прибягва, когато искаме да засилим растежа на косата. При пълната й липса обаче процедурата е неефективна.

Какво всъщност е мезотерапия за коса?

Мезотерапията за загуба на коса е лечение, което се използва срещу косопад. Терапията представлява подкожно инжектиране на повърхноста на скалпа с микро инжекции, съдържащи много ниски дози съединения, включително лекарства, микроелементи, витамини, хормонални регулатори и др. аминокиселини, вазодилататори и др. Възможно е да чуете дерматологът ви да нарича всички тези съставки „коктейл от полезни вещества”.

Всички витамини и хранителни вещества, инжектирани в скалпа, стимулират регенерацията на клетките и помагат на трансплантираните фоликули да се вкоренят правилно. Също така, благоприятстват растежа и правят косъма изключително здрав.

Не е изключено да се използва и като самостоятелно лечение, без да сме извършили присаждане. Целта е да се предотврати загубата на коса и по този начин да не се налага трансплантация.

Какво още трябва да знаем за процедурата?

Мезотерапията за коса се извършва върху чист и сух скалп.Въпреки че процедурата попада в графа „безболезнени”, дерматолозите използват гел за обезболяване, за да предотварят евентуален дискомфорт.

Относно броя на инжекциите, той варира в зависимост от случая,нуждите на пациента, неговият скалп и коса.

Сесиите траят между 15 и 30 минути, а за да се постигне видим резултат трябва да се направят 3 или 4 посещения при специалист.

При диагностициран косопад мезотерапията се прилага в комбинация с медикаментозно лечение. Това обаче не изключва прилагането на терапията като профилактична процедура.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK