Новини

Ринопластика VS дермален филър

Нехирургичното подобрение на носа се превърна в обект на голям интерес за хората, които по някаква причина не са доволни от размера, формата или външния вид му вид. Докато използването на дермални филъри за промяна на формата може да бъде ефективно при едни - при които се наблюдават съвсем леки отклонения, това при онези с по-съществени изменения неинвазивната процедура е по-вероятно да не свърши работа.

Дермален филър

Обикновено нехирургичните филъри могат да проработят за тези, които имат фини, но досадни козметични недостатъци като:

  • Незначителна подутина на носа
  • Профил на носа тип „скок”
  • По-плосък профил на носа
  • Незначително увисване на върха на носа
  • Структура на носа с по-остър ъгъл

Дермалният филър се инжектира внимателно, за да се добави обем или леко повдигане. Както при всеки филър, резултатите намаляват с времето, тъй като филърът лека-полека се абсорбира. Поддържането на промяната изисква допълнителни процедури, през различен период от време. Въпреки че това е бърза и лесна процедура, изискваща около половин час, тя не може да даде резултати при по-сериозни структурни несъвършенства.

Ринопластика

За по-значителна промяна в действие влиза ринопластиката. Тези, които се оплакват от  изменение в големината на самия нос, голяма гърбица, големи ноздри, които влияят на цялостния вид на лицето, увиснал/луковичен нос, сериозно изменение в симетрията или отклонена преграда, засягаща дишането - се нуждаят от хирургична ринопластика.

Хората, които имат медицински проблеми, свързан с дишането най-често се оплакват от запушен нос, инфекции в синусите, хъркане, силно главоболие, понякога дори сънна апнея. Възстановяването на функцията на вътрешните носни структури може да донесе облекчение на много неприятни или болезнени симптоми.

Ако смятате, че имате нужда от някоя от изброените процедури в статията, може да направите консултация със специалистите на болница „Скин Системс”.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK