Новини

Първи признаци на преждевременното остаряване

Знаете ли, че немалка част от хората изглеждат по-възрастни, и не отговарят на реалните си години? Причините за преждевременното стареене на организма могат да са най-различни – от генетични през начин на живот или някои хронични заболявания.

Днес  ви посочваме няколко основни признака на този проблем. Те са особено значими за женската аудитория.

Ето за какво да следите:

Пигментни петна: Представляват по-тъмни нерелефни петънца, които обикновено започват да се забелязват след 30-годишна възраст. Причинени са от вредното влияние на UV-лъчите, но и хормоналният баланс има значение за появата им. Наричат ги още "старчески’’.

Загрубяла кожа:  сухата кожа е най-очевидният признак на преджедвремнното остаряване. Става груба и дехидратирана, което води и до появата на повече бръчки.

Бръчки тип „пачи крак“ - образуват се във външния ъгъл на клепачите и са най-забележими при усмивка или мимика. Признак на разпад на колаген , както и затруднения в организма по отношение синтеза на този важен протеин.

Увиснали скули - процесът също се влияе от намаляване количеството на колагена в кожата. Младежките контури постепенно започват да се губят.

Изтънели  устни - колкото повече устните губят от естествени яси вид, толкова по-старо изглежда лицето.

За радост методите на съвременната естетична медицина могат да се справят с проблемите на преждевременнот остаряване. С помощта на хиалуроновата киселина, ботулиновия токсин и правилно избран специалист, съществено може да се забави хода на времето.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK