Новини

От къде всъщност идва ботоксът?

Ботоксът отдавна не е тема табу. Отне години на хората да говорят открито за това, че са използвали ботокс. Никой не искаше да признае, че лицето им без бръчки не е просто шестица от генетичната лотария. Мъже и жени по целия свят го използват от години, за да подчертаят естествената си красота и да забавят признаците на стареене. Но нека започнем от начало...

Що е то ботокс и от къде идва?

Ботоксът е марка, също както са Кока-Кола или Пепси. Историята му започва още преди повече от 120 години. За първи път в края на 19 век от белгийски учен е била открита бактерията Clostridium botulinum, която е виновна за синтезирането на т.нар ботулинов токсин. Белгиецът е имал за задача да разкрие причините зад масово хранително натравяне от консумация на колбаси (инфекциозното заболяване „ботулизъм“).

През 1920 учени от Калифорнийския университет правят първи опити да изолират ботулиновия токсин, което им отнема цели 20 години.

През 1970 офталмологът Алън Скот разработва препарат за лечение на очни спазми и страбизъм (кривогледство). По време на терапиите се установява, че токсинът също изглажда и бръчките в зоната между веждите. След като е била доказана неговата ефективност, а aмериканската компания Allergan изявява желание да купи лиценза и брандира продукта си под името „Botox”.

С какви бръчки може да се справи ботоксът?

Ботоксът е отлично средство за лечение за бръчки, причинени от намръщване, бръчки тип „пачи крак”, линии на челото и много други проблемни зони.

Инжектирането му парализира временно някои лицеви мускули, като прави невъзможно съкращаването им за известен период от време. По този начин се възпрепятства образуването на нови бръчки и задълбочаването на вече съществуващите.

Звучи просто, нали? Да, науката за ботокса е проста. Но изкуството да направите ботокса да изглежда добре не е съвсем просто и е необходим професионалист, за да постигнете желаните резултати.

Ботоксът може да се прилага само от лицензиран медицински специалист. Вашият ботокс специалист трябва да разбира перфектно от мускулите на лицето ви и трябва да притежава доза артистичен усет, за да бъде резултатът естетически издържан. С други думи, направете своето проучване! Все пак това е вашето лице, а ботоксът е токсин. Това съвсем не е процедурата, за която да търсите най-евтиния вариант.

Когато се спрете на конкретен специалист му задайте всички въпроси, за които се сещате. Ето няколко въпроса, които може да зададете:

Какви са възможните странични ефекти? Ще получа ли синини и подуване? Колко дълго ще се задържи резултатът?

Един от най-важните въпроси е „Подходящ ли е изобщо ботоксът за мен?” – Обикновено тук е момента, в който можете спокойно да отсеете добрите от не чак толкова добрите лекари.  Истинските специалисти ще обсъдят с вас всички възможни варианти и няма да прибързат с прибирането на парите ви. 

И така, готови ли сте да се присъедините към милионите фенове на ботокс? Не сте сигурни на кого да задедете милионите въпроси, които са в главата ви? Започнете с консултация в Медико-козметичен център „Скин Системс”. Подчертайте естествената си красота и се чувствайте уверени в кожата си.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK