Новини

Няколко интересни факта за бръчките

Процесът на стареене е индивидуален и силно зависи от гените.Обикновено обаче първите забелижими бръчки се появяват около и след 25-годишнината.

Доказано е, че след 2000 намръщени гримаси се образува бръчка. Когато човек го прави, активира 43 мускула, а когато се усмихне - 17.

Друг интересен факт е, че пушачите имат 10 пъти повече бръчки по лицето, отколкото непушачите.

Първите издайници на остаряването се появяват на челото, във външните ъгли на очите,  брадичката, горната устна и ръцете.

Любопитно е също, че бръчките между веждите могат да бъдат признак на проблеми със зрението. Ако кожата е суха, бръчките и фините линии са още по-видими. Затова е важно да приемате вода, с която да се хидратирате и изхвърляте токсините. Мазната кожа е по-малко засегната от бръчки, отколкото сухата, нормалната или комбинираната.

Жените, които живеят във влажен и прохладен климат, обикновено образуват бръчки много по-късно от тези, които живеят в сухи и горещи райони.

Честите посещения на солариумите или прекомерното излагане на слънце също  причиняват бръчки.

Причина за появата на дълбоки бръчки е и промяната във формата на лицевите кости. Визията на лицето на човек се основава на долната му челюст. Всякакви, дори незначителни промени в нея, какт и факта, че с възрастта дължината на челюстта намалява, ъгълът й се променя, води до надвишаване на меките тъкани и в резултат се появяват бръчки. Ето защо медицината и в частност естетичната е в непрекъснати проучвания как да се минимизира влиянието на външните фактори и да се забави процесът на стареене.

Разработването на качествена козметика и внедряването на естетични процедури са водещи при специалистите от сферата на дерматологията.Все повече специалисти насочват вниманието си в разработването на патентовани технологии при създаването на козметика, с която да окажат противодействие на всички външин фактори. Такава технология наблюдаваме и при медицинската серия кремове на д-р Крахтова.

Повече за нейните съставки и предназначение, може да научите оттук: http://drkrahtova.com/produktova-kategoria/skin-creams/

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK