Новини

Любимият коктейл на кожата - мезотерапията

Понякога кожата на лицето и тялото не е в пълния си блясък, изглежда суха, подпухнала и раздразнена. Това е по-често срещано през зимния сезон, но има и неприятни случаи през останалото време от годината, които не търпят отлагане. Истината е, че понякога кремовете и серумите не могат да повлияят така, както една вълшебна процедура - мезотерапия!

Мезотерапията е метод, чрез който в повърхностните слоеве на кожата се инжектират различни видове витамини, минерали и аминокиселини. Често те биват комбинирани с хиалуронова киселина. Тази процедура се изпълнява като профилактика срещу стареенето на кожата на лицето, ръцете, деколтето, бедрата и други. Премахват се също така и следите от умора, стрес, натрупано напрежение, акне и различни мастни образувания по тялото. 

Важно е да се отбележи, че мезотерапията е безболезнена, а резултатите настъпват най-скоро седмица след първото прилагане и остават за дълго. 

Както по-горе споменахме в кожата се инжектират витамини и минерали - на тях се дължи подмладяващият и освежаващ ефект. Те активизират производството на еластин и колаген от кожата и възстановяват водния баланс. 

Лекарите сочат, че за постигането на перфектни резултати са нужни пакети от по 2-3 процедури за лицето и 4-10 за тялото. Разбира се, точният брой зависи изцяло от това какъв е вашият случай и желания.

Полезни трикове и съвети:

  • 24 часа преди процедурата не е препоръчително да се приемат някои вещества. Кои са тези забранени вещества?  Като такива могат да се посочат аспирина и всякакви други съдоразширяващи лекарства, както и различните видове алкохол. В определени случаи приемането на подобни вещества преди мезотерапия може да доведе до неприятни последици за вашето здраве. За да бъде процесът безопасен е добре преди да предприемете каквото и да е да се консултирате със специалист.
  • Важно е да се знае, че процедурата не се извършва по време на менструация.
  • Няколко часа след мезотерапията не е препоръчително да нанасяте грим и да мокрите третираните зони.
  • 48 часа след процедурата дерматолозите съветват  да не се подлагате на физическо натоварване, което да предизвика зачервяване. Също не е желателно и посещението на сауни или солариуми.

Мезотерапията не се препоръчва в следните случаи: ако очаквате рожба, кърмите, ако имате автоимунно заболяване или сте алергични дори и към една от съставките. 

Тъй като обичайните методи за справяне с тези проблеми са най-често бавни или неуспешни в даването на резултати, мезотерапията се счита за бъдещето на естетичната медицина!

За повече информация, относно процедурата, може да се обърнете към специалистите на МБАЛ ‘’Скин Системс’’.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK