Новини

Какво прави едно лице привлекателно?

Хората носят грим, използват кремове за красота и т.н. само за да изглеждат добре. Но има характерни черти, които карат лицето да изглежда естествено красиво - големите очи, високите скули, заострената брадичка и малкото носле. 

Да поговорим и за пропорции!

В идеалния случай, големината на челото е добре да е поне една четвърт от размера на цялото лице. 

Веждите трябва да са средно големи, не прекалено дълги или къси. Те трябва да имат достатъчно разстояние между тях, където носът ви се присъединява към челото ви, за да образува буквата "Т". Но същевременно не трябва да са прекалено раздалечени. Малките вежди могат да "откраднат" от красотата на челото и очите. Правилното оформени и сравнително дебели вежди придават изящество.

Очите играят основна роля при формирането на изражението на лицето. Колкото по-ярки и големи са, толкова по-голямо впечатление правят. Говорейки за очите, нека не забравяме миглите като важна част от тях. Ако те са дебели, дълги и тъмни, извити нагоре, значи със сигурност ще привлечете не един и два погледа върху себе си.

Тесен нос с остър връх се приема за много привлекателен. Другото, което прави лицето красиво, е липсата на назолабиални бръчки, отстрани на ноздрите до ъглите на устните.

Високите скули се приемат за сексапилна черта при жените. Костите на бузите трябва да имат вдлъбната крива, наклонена нагоре до началото на ушите, която да е в съзвучие с устните.

Устните са много важна особеност на лицето. Особено привлекателни и секси са тези, които са плътни и сочни. Долната устна би следвало да е по-обемна от горната. Контурът трябва да е чист и да ги подчертава.

Тясната, стесняваща се брадичка, придава очарование и привлекателност на лицето. Брадичката не трябва да бъде прекалено голяма, нито да е прекалено малка. 

Дори и да притежавате всяко от гореизброените, безупречната кожа е ключът към привлекателността. 

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK