Новини

Какъв е рискът с количествата и обемите при естетичните процедури?

Всеобщ факт е, че все повече жени освен класическата грижа за външния си вид (маникюр и прическа), проявяват интерес към естетичните манипулации.

При умерената и прецизна намеса често се натъкваме на добри естетични резултати.Какъв е обаче рискът при поставянето на така известните хиалуронова киселина и ботокс?Отговорът се състои в количеството и обемите на използваните единици.

Като всяка намеса и естетичните процедури крият рискове. Не малка част от жените след направена процедура не виждат резултата, който са очаквали.Ето защо днес ви представяме няколко основни стъпки, които трябва да следвате, за да излезете със самочувствие от кабинета на Вашия естетичен специалист.

Първата стъпка е консултацията с него,  на която да се обсъдите най-подходящите процедури за Вас. Налице са разнообразие от такива: хиалуронови филъри, ботокс , мезотерапии, мезоконци, плазмотерапии. За какво трябва да внимавате:

  • не прекалявайте с хиалуроновата киселина. Употребата на „твърди“ филъри и големи количества крие рискове. Защото устните изглеждат неестествено;
  • впоследствие около прекалено раздутите и твърди устни могат да се образуват назолабиални бръчки. Кожата от двете ъгълчета на устните до ръбовете на ноздрите се набръчква, защото устните са толкова плътни, че не могат да следват стандартната мимика;
  • Ако Ви поставят ботокс също следва да внимавате с количеството, за да не предизвикате ефекта на замръзналото лице.
  • Обсъдете с вашия специалист какво искате да постигнете ;
  • дали да запазите активност и движение в третираната зона, или напълно да блокирате мимиката.

Опитните естетични специалисти би трябвало да следват тези стъпки и да ги обсъдят с Вас. Затова не се колебайте да се свържете с нас!

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK