Новини

Как да се погрижим за кожата през студените дни?

С настъпването на зимния сезон е изключително важно да коригираме рутинната си грижа за кожата, за да я предпазим от студения и сух въздух. За да поддържаме здравия вид на лицето си е нужно да използваме правилните продукти за разкрасяване и да не забравяме следните важни фактори:

Хидратацията е ключова: Използвайте интензивен хидратант, за да заключите необходимата влага и да създадете бариера срещу студените ветрове.

Не пропускайте слънцезащитния крем: UV лъчите не изчезват с края на лятото, контактът им с кожата е целогодишен. Нанесете слънцезащитен крем с широк спектър, за да предпазите кожата си от потенциално увреждане от слънцето.

Нежно почистване: Изберете нежен почистващ продукт без сулфати, за да избегнете прекомерното изсушаване на кожата. Горещата вода също може да допринесе за това, така че използвайте хладка вода за почистване.

Подхранване отвътре: Балансирана диета с богати на омега-3 мастни киселини, витамини и антиоксиданти помага за поддържането на здрава, блестяща кожа.

Грижа за устните и ръцете: Използвайте хидратиращ балсам за устни и крем за ръце, за да предотвратите напукване.

Овлажнител за въздух: Инвестирайте в овлажнител за дома си. Това може да помогне срещу сухотата и да допринесе за комфорта на кожата ви.

Консултирайте се с дерматолог: Ако имате специфични проблеми с кожата или изпитвате силна сухота или раздразнение, свържете се с нас за персонализирани съвети за грижа за кожата през зимата.

Специалистите на „Скин Системс“ са насреща, за да отговорят на всичките ви въпроси. Запишете час за консултация на: +359 894 441 080.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK