Новини

Как да намалим появата на бръчки във времето?

Появата на бръчки не е вредна за здравето. Няколко линии на лицето понякога дори могат да му добавят характер. И все пак повечето от нас биха предпочели да ги няма, защото са признак на напредването на възрастта.

Без медицинска или хирургична намеса може да е предизвикателство да премахнем вече съществуващите бръчки, но има стъпки, които можем да предприемем, както и промени в начина на живот, за да предотвратим появата на нови.

В тази статия ще разгледаме подробно как да намалим появата на бръчки във времето.

Какво причиняват бръчките?

Кожата, както всичко в човешкото тяло, се състарява с възрастта. Ето защо 90-годишна жена не може да изглежда по същия начин, както едно малко дете.

Това е така, тъй като кожата губи еластичност, а производството на колаген се забавя с времето. Този процес може да се засили от различни фактори, включително излагане на слънце, замърсяване и определени вредни навици.С възрастта кожата става по-тънка и по-суха. Това допълнително може да я направи по-податлива на появата на бръчки.

Какво можем да направим срещу появата на бръчки?

Генетиката играе голяма роля в това как кожата ни остарява. Но дори и ако всички в семейството ни имат кожа, склонна към появата на бръчки, все пак имаме известен контрол върху процеса и можем да го забавим.

Затова е необходима специална грижа, а ето какво самите ние можем да направим, за да забавим процеса:

Защита от слънцето

Всеизвестен факт е, че излагането на слънце може да увреди кожата и да доведе до преждевременно стареене и поява на бръчки. Редовната употреба на слънцезащитен крем има способността да забави признаците на стареене на кожата, особено при хора с много светла кожа

За да предпазим кожата си от вредните слънчеви UV лъчи, жизненоважно е да прилагаме защитен фактор 50 всеки ден, дори при облачно време. Да не забравяме и слънчевите очила, тъй като кожата около очите е най-чувствителна.

Да използваме овлажнители

Овлажнителят действа като глътка свеж въздух за лицето ни. Той помага за подхранване и хидратиране на кожата. Това е особено важно с напредване на възрастта, тъй като, както вече споменахме, кожата става по-суха.Изследванията показват, че използването на овлажнител, който съдържа хиалуронова киселина и витамин C, са особено ефективни за предотвратяване появата на бръчки.

Да не позволяваме дехидратация

Пиенето на вода е от съществено значение за доброто здраве както на тялото ни като цяло, така и на кожата ни. То се нуждае от вода за почти всяка функция, която изпълнява.

Освен жизненоважните функции като отмиване на токсините от тялото, подпомагане на храносмилането и регулиране на телесната температура, водата помага за поддържането на кожата здрава и хидратирана отвътре. Допълнително може да послужи за повишаване на еластичността на кожата и да коригира увреждането на тъканите.

Включете продукти с ретиноиди в ежедневната си рутина

Ретиноидите, получени от витамин A, са една от най-изследваните съставки против появата на бръчки. Te имат способността да увеличават производството на колаген, което спомага за изглаждане на кожата. Ретиноидите също насърчават регенерацията и създаването на нови кръвоносни съдове, което може да помогне за подобряване на цялостния вид и текстура на кожата.

Включете допълнителна козметика в рутината си, ако е необходимо.

Козметична серия на д-р Крахтова е отличен вариант в жестоката борба срещу стареенето. Кремовете са резултат от дългогодишна работа на екип от лекари-дерматолози, пластични хирурзи, технолози, биолози и химици водени от Д-р Крахтова с една единствена цел, създаването на иновативна формула, която да съдържа в себе си разнообразие от съставки от цял свят, които балансирани по между си да създадат продукт маскимално ефективен в борбата срещу стареенето и поддържането на една здрава, млада и жизнена кожа.

 Ако имате нужда от допълнителна информация отностно тези проблеми на кожата, може да получите професионални съвети от специалистите на болница „Скин Системс”.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK