Новини

Интересни факти за човешкото ухо

Ушите играят съществена роля за равновесието на човек. Тук визираме ухото като цялостен орган, не само ушната мида. Равновесието на тялото се дължи на вестибуларния апарат, скрит именно във вътрешното ухо. Там се намират малки полукръгли каналчета, пълни с течност, наречена ендолимфа. Тя се движи според наклона на главата като по този начин регулира позата на тялото в пространството.Ако потокът на ендолимфата е нарушен, се получава замаяност и световъртеж.

Ушната мида като част от човешкото тяло служи не само да насочва по-добре звуковите вълни и да формира слуха, но и представлява важна част от външния ни вид.

От естетическа гледна точка много мъже и жени се притесняват от т.нар „щръкнало ухо“. При повечето хора ухото стои на не повече от 2см от прилежащата част на главата и сключва ъгъл с нея до 25 градуса. Това, разбира се, са усреднени стойности, като трябва да имаме предвид, че формата на ухото има доста индивидуални и расови особености.

В наши дни много от дамите с по-различна форма на ухото се притесняват от начина, по който изглеждат, като това в немалко случаи налага да се съобразяват с вида прическа. Така красивата „конска опашка“ или елегантният кок остават на заден план.

Днес обаче щръкналото ухо лесно може да се коригира по оперативен път. Специалистите коригират нарушените пропорции и съотношения, налагат се шевове и специфична превръзка. След сваляне на конците превръзката се заменя със спортна лента, която се носи задължително и вечер в продължение на 1 до 2 месеца.

Най-хубавото е, че интервенцията не оставя белези.

Подробна консултация във връзка с естическа промяна на вашите уши, може да откриете в болница „Скин Системс“.

Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK