Храната е здраве, когато не се прекалява с нея, а менюто ви е балансирано.
Доказано е, че определен тип храни се грижат за оптималното функциониране на конкретни органи и части от тялото.
Ето и част от тях:
- Ябълки-сърце. Полезният плод е благоприятен за работата на сърцето, защото съдържа кверцетин, противодействащ на образуването на кръвни съсиреци.
- Яйца-мозък. Яйцата са богати на фолиева киселина и витамини от група Тяхната консумация осигурява добра памет.
- Кайсии-бели дробове. Ароматният и сладък плод изобилства от витамин A, който се грижи за работата на органите без които не можем да дишаме.
- Цвекло-черен дроб. Червеният зеленчук често се консумира под формата на фреш. Една чаша на ден подобрява работата на черния дроб и спомага за неговото пречистване.
- Боб- бъбреци. Консумацията на това вариво предотвратява риска от развитието на хронична бъбречна недостатъчност.
- Картофи-панкреас. Картофите подобряват гликемичния индекс в храните.
- Целина-кости. Целината е богата на натрий, а това е важен елемент от здравината на костите.
- Кисело мляко-коса. Богато на протеини и витамини киселото мляко е еликсир , заздравяващ косата ви.
- Шоколад-уши. Шоколадът е богат на цинк, който от своя страна е важна част от слуховите мембрани и отговаря за добрия слух.
- Сьомга- мускули и стави. Полезният морски дар възпрепятства развитието на артрит и други ставни изменения.
Нашият съвет- хранете са рационално и балансирано, за да подсигурите на тялото си здраве и комфорт.