Новини

Д-р Катрин Крахтова с ценни съвети как да третираме кожата на лицето си през зимата

Грижата за кожата на лицето е ежедневен ангажимент. През зимата обаче трябва да сме особено предпазливи, тъй като по-ниските температури и вятър допълнително я изсушават и причиняват различни изменения. След всеки такъв период е време за рестарт и допълнителни грижи, ако искаме да бъдем сияйни и добре изглеждащи през останалата част от годината. Затова днес по темата се обърнахме за съвети към д-р Катрин Крахтова - дерматолог и естетичен лекар.

По настоящем е медицински директор на частната многопрофилна болница за активно лечение „Скин Системс“ и създател на уникална козметична серия - Dr.Krahtova, MD. Д-р Крахтова, здравейте! Какъв ефект има студеното време и ниските температури през зимата върху кожата? - Здравейте и благодаря за поканата Ви! Студеното време води до извличане на влажността, намаляване на роговия слой и като резултат изсушаване на кожата. Това също обикновено е време, през което приемаме по-малко течности, поради намалено усещане за жажда, което от своя страна намалява клетъчната хидратация.

Освен ниските температури сега през зимата, друг голям враг за кожата на лицето ни са и климатиците. Ако сме свикнали да ползваме тях като средство за затопляне/охлаждане на помещението, в което прекарваме по-голямата част от времето си, как можем да намалим влиянието им върху себе си? - Абсолютно съм съгласна, действително климатиците са като нож с две остриета – правят температурата в помещението приятна, но естествено изсушават кожата на лицето ни, без дори да си даваме ясна сметка за този им страничен ефект, ако мога така да го нарека. Освен това да не забравяме, че могат и да увеличат разпространението на различни микроорганизми, които циркулират в помещенията. Важно е ежедневно да подхранваме кожата си, както и да я почистваме, но деликатно. Да пием достатъчно течности, както и да не забравяме за фотозащитата, която е от не по-малко значение в зимните месеци. Кои са процедурите, които препоръчвате на дамите този сезон?

Химическите пилинги са едно чудесно средство за почистване на всичко излишно, което сме натрупали преди зимните месеци. Те излющват мъртвите епидермални клетки. Този процес води до компенсаторно засилено клетъчно делене, което обяснява факта, че въпреки излющването след време кожата става по-плътна, много по-свежа и видимо по-млада. Химичните пилинги могат да съдържат една или повече киселини, имат полезно действие и с тях могат да бъдат третирани бръчки, пигментации, белези, акне и др. Друга възможност е мезотерапията. Тя подхранва дълбоко кожата, чрез вкарване на хиалуронова киселина, ретинол, витамини, микроелементи, прекурсори на колагена и еластина. Повишава еластичността и хидратацията в дермата, които са намалели с възрастта и под въздействието на външни фактори като студеното време. В продължение на години Вие разработвате специална иновативна козметична серия - Dr.Krahtova, MD, която помага на хиляди жени. Разкажете ни повече за нея? 

По отношение на козметичната серия - Dr.Krahtova, MD тя е много балансирана, за да бъде подходяща за всеки сезон. Считам, че всички ние сме уморени да се ориентираме в огромното море от козметични продукти и огромната реклама за “чудеса”, която те вършат върху кожата ни. Истината е, че добрата козметика е много важна, тя е базата, основата на добрия външен вид. Но не е достатъчно само това. Комбинацията от грижа е най-доброто за възрастта особено след 35-40 години. Козметиката Dr.Krahtova, MD е плод на дългогодишен опит, кремовете съдържат в себе си внимателно подбрани съставки с доказан ефект върху различни типове кожа. Подходяща е както за хора, използващи средствата на естетичната медицина и естетичната хирургия, така и самостоятелно за онези, които предпочитат само козметични средства. Откъде можем да си я поръчаме? - В България се продава онлайн на сайта: drkrahtova.com, както и във всички лечебни заведения и медицински центрове от групата на „Скин Системс“, както и в избрани аптеки и козметични салони.

Коя е д-р Крахтова: Д-р Катрин Крахтова е дерматолог и естетичен лекар, медицински директор на многопрофилна болница „Скин Системс”. Работи повече от 20 години в сферата на естетичната медицина.


Назад към новините

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK