Ринопластика с дермален филър

Традиционното лечение на деформации на носа е хирургично и то винаги ще бъде на 1-во място , но има значителен брой хора с леки несъвършенства в тази област, при които хирургичната интервенция може да бъде спестена.

Носът е разположен в центъра на лицето и първите визуални възприятия на околните често са свързани с него.
Този орган обаче не бива да се разглежда самостоятелно. За да има лицето приятен външен вид, е добре да бъдат спазени определените пропорции между носа, устните, брадичката и челото.
Първото средство на т.н. медицинска ринопластика са филърите. Различните видове посттравматични дефекти и костни депресии се повлияват добре при попълването им с филъри. Процедурата е изключително бърза, безболезнена и безвредна, особено ако се използва концентрирана хиалуронова киселина за обем.
Дължината на носа може да бъде намалена и чисто оптически чрез оформяне /пак с филъри/ на по-голяма брадичка и избягване на т.н. птичи профил.
Понякога дори само придаването на подходяща форма на устните, измества акцента от носа.
Ботулиновият токсин /Botox/е добре познат и се използва непрекъснато за контролиране на лицевата мимика и изглаждане на лицевите бръчки. Носът обаче е място, в което рядко се прилага, а също има положително действие и особено в комбинация с филъри подобрява значително ширината и формата.
Носът е подложен на сериозен мускулен баланс и въздействието на различни мускулни групи играят съществена роля. Видимо е колко много се променя носа при усмивка, учудване, мимика с устните и др.Всички тези мускули са под контрола на лицеви нерви. Посредством повдигащи мускули в областта се въздейства и върху позицията на върха на носа.
Комбинацията от Botox и филъри в областта на носа дава добри резултати при случаите на леки несъвършенства. Ефектът, разбира се, не е постоянен. Botox-а запазва влиянието си около 6 месеца, а филърите в зависимост от техния вид между 1 и 2 години. Съществува и трети изклячително актуален метод за корекция на носа и тъканите около него-това са специални конци Happy Lift. Поставят се бързо и лесно, с местна упойка, без хирургична намеса. Те прибират ноздрите, с което намаляват ширината, издърпват нагоре върха, което скъсява носа и му придава по-приятна форма.
Възможностите на естетичната медицина са големи и нейното бързо развитие ни дава възможност да повлияваме върху проблеми, които до скоро бяха запазен периметър само за хирургията.
Разбира се, тези методи далеч не са подходящи за всеки, но дори и да се подложи на операция, пациентът би могъл да опита неинвазивните методи, както и отчасти да добие представа за това как би изглеждал носа му след това.
Въпреки, че средствата на естетичната медицина повлияват само леките аномалии, оказва се че голяма част от хората имат точно такива…

И все пак основно правило е да се разглежда лицето като цяло. Малко чипо носле не отива на всеки.

Назад

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK