Отделение по пластично-възстановителна и естетична хирургия

Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия на МБАЛ „Скин Системс” е разположено на два адреса - с.Доганово и гр. Елин Пелин.

Притежава трето ниво на компетентност от Министерство на Здравеопазванто и е база за обучение на лекари поспециалността . Отделението е акредитирано е от МЗ с отлична оценка.

В ОПВЕХ работят изключително опитни и  квалифицирани  лекари, работили включително в клиника по изгаряния и пластична хирургия на ИСМП „Пирогов”.

Компилацията между техния богат,  дългогодишен опит и най-съвременната апаратура, с която отделението е оборудвано, го правят едно от водещите в страната в лечението на изгаряния, последици от травми, кожни дефекти, големи кожни тумори и др. В отделението се лекуват пациенти от цялата страна. Разкрити са общо 25 легла на двата адреса.

Назад

Началник отделение

Д-р Милко Илиев Ковачев

Роден 13.05.1958г.

1976г. Завършва гимназия в София

1977 - 1982г. Учи медицина в "Запорожки Медицински Институт", Република Украйна (СССР), профил Хирургия

1986 - 1991г. Работи в Районна болница гр.Ихтиман като общ хирург. През това време провежда специализации по гръдна и коремна хирургии в МА София, ИСУЛ, Институт "Пирогов" и Окръжна болница - София

1991г. Придобива специалност по Oбща хирургия

1995 - 2006г. Работи в Клиника "Изгаряне и пластична хирургия" към МБАЛСМ "Пирогов". През това време провежда специализации по Пластично-естетична и реконструктивна хирургии в Медицинска академия гр.София, хирургия на горен крайник в Институт по ортопедия и травматология гр.София, лицево-челюстна хирургия и микрохирургия.

2001г. Придобива специалност по "Пластична и реконструктивна хирургия"

2006 – 2013г. Работи в Мед. център по пластично-естетична хирургия "Д-р Николай Георгиев" като пластичен хирург. От тогава посещава различни презентации и конференции в областта на пластичната хирургия.

2013г. Работи в МБАЛ "Skin Systems". 

Член на асоциациите ISAPS и БАПРЕХ

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK