Мезотерапия

Мезотерапия на лице

Мезотерапията е метод за инжекционно вкарване в кожата на различни активни продукти. Процедурата обикновено се извършва чрез специална апаратура, наречена „пистолет”. Мезотерапията се използва в областта на лицето и шията за дълбоко подхранване на кожата, чрез вкарване на специални вещества-хиалуронова киселина, ретинол, витамини, микроелементи, прекурсори на килагена и еластина и др. Те са предназначени за повишаване на еластичността и хидратацията в дермата, които са намалели с възрастта и под въздействието на външни фактори.

Хиалуроновата киселина е естествена съставка на междуклетъчната субстанция, чието количество намалява с възрастта, в резултат на което кожата старее. Инжектирана в дермата, тя възвръща плътността  и еластичността на кожата, изглажда бръчките, коригира лицевия контур.

Тази терапия се препоръчва:

* за подобряване еластичността на кожата

* превантивно срещу отпускане на млада кожа

* за стягане на отпусната кожа след диети

* за изглаждане на бръчки

С мезотерапията се постигат добри резултати в лечението на акне, пигментации, стрии и др.

Мезотерапия на тяло

 Мезотерапията е открита като метод още през 1952г. от д-р Пистор. Използвала се е главно за намаляване на болката в травматологията, ревматологията и др. области на медицината. Мезотерапията е уникално откритие, което позволява да се инжектира определеното бещество на точното място и в много по-ниски дози, което спестява евентуалните нежелани странични ефекти за организма  при употребата на различни препарати. Днес естетичната медицина разви и доусъвършенства този метод и той доби огромна популярност в лечението на целулит, мастни натрупвания, както и за подмладяване на кожата на лицето, шията, ръцете и др. Тези процедури са предпочитани от повечето пациенти, защото са безболезнени, бързи и водят до сериозни резултати. Мезотерапията се е превърнала в наука, тъй като непрекъснато се синтезират нови и нови вещества за инжектиране, както и все по-нови технически средства за това /все по-безболезнено/.

По отношение на процедурите за тяло мезотерапията се разделя на два основни вида – мезотерапия за целулит и леко намаляване на обема мастна тъкан и така наречената инжекционна липолиза. С малки изключения стандартната мезотерапия за тяло на база кофеин, аминокиселини, витамини е по-малко ефективна, защото при нея не се разрушава, а само се свива мастната клетка. При инжекционната липолиза стените на мастните клтки се разрушават от инжектираните /основно от растителен произход вещества/ и възможността да се  напълнее на същото място е минимална. Тази процедура е близка до липосукцията поради изчезването на мастни клетки от проблемните области.

Дългогодишният опит показва, че половината от ефекта и от добрия резултат се дължи на подпомагащите изхвърлянето на натрупаната вода и разграждането на отпадъчни продукти на мастните клетки специфични процедури след това. Мезотерапията може да се  прилага и без инжектиране със специфична апаратура за това – така наречената мезотерапия без игли.

Ефектът също може да е добър. Коктейлите, които се прилагат са различни и зависят от преценката на лекаря. В повечето случаи в тях има и стягащи кожата съставки, така че тя никога не увисва и не се налага носенето на стягаащо бельо, независимо колко  голямо е количеството мастна тъкан. Процесът на разграждане, разбира се не е моментален. В зависимост от използваните активни вещества и техните концентрации мезотерапията може да се прилага 1 път месечно до 1 път седмично. Добре е пациентите да бъдат снимани и измерени преди началото на процедурите, както и да получат всички обяснения и насоки до постигане на желания резултат.

В Skin Systems се прави индивидуална програма за всеки пациент, като задължително се преминава през специфичен тест, който е показателен и за лекаря и за пациента по отношение съдържанието на мазнини, вода, соли и др. в организма. Дават се препоръки за най-подходящия хранителен режим не само докато траят процедурите, а и по принцип за най-лесно поддържане на оптималното тегло. Мезотерапията премахва мазнините и целулита локално, а чрез този тест се стабилизира цялостното тегло на пациента. Ние, специалистите от Skin systems, сме убедени, че най-важната предпоставка за добрите резултати е непрекъснатата колаборация между пациента и всички нас. Цикълът от  необходими процедури и проследявания се извършва и  наблюдава от нас.

Човешкото тяло е едно цяло и понякога е необходимо да се фокусираме не само върху конкретния проблем, а да имаме по-цялостна представа за здравословното състояние на нашите пациенти. Убедени сме, че постигането на перфектна визия е труден и дълъг процес и трябва да се разглежда комплексно. Ежедневната връзка между лекари, кинезитерапевти, козметицци и др. специалисти е най-доброто условие за добрите  и трайни резултати. Имаме пациенти, които повече от  8 години са поверили лицето и тялото си на нашите грижи. Познаваме добре всички дългогодишни пациенти, както и процедурите, които правят при нас. През всички тези години поддържаме постигнатата веднъж добра визия.

Назад

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK