Лазерна липосукция

Желанието на все повече мъже и жени да изглеждат с перфектно оформени тела, без излишни мазнини доведе до нови научни търсения в областта на козметичната хирургия и стандартната липосукция.

Лазерната липосукция е революционна лазерна система, с която окончателно се премахват мастните натрупвания. Предимството и пред обикновенната липосукция е много краткото време, което е необходимо (наричат я липосукция в обедната почивка), както и липсата на странични ефекти. Цялата процедура трае около един час. Прави се с местна упойка, няма болка по време на манипулацията или след нея, няма престой в болница.

Какво представлява лазерната липосукция?

През много малък отвор на кожата преминава съвсем фина канюла (с диаметър само няколко милиметра), а през нея е прокарано оптичното лазерно влакно. Чрез леки движения на канюлата лазерният лъч унищожава мастните клетки, разрушавайки стените им. Преминавайки през дермата лазерната енергия води до синтез на колаген и кожата над третирания участък става изключително стегната. Преминавайки през тъканта лазерният лъч спира кървенето от малките съдове. Поради много тънката канюла , липсата на обща упойка и липсата на кървене лазерната липосукция се смята за много щадяща процедура.

Кой е подходящ за тази процедура?
* Ако имате участъци с мастни натрупвания, които трудно се повлияват или не се повлияват от диети и упражнения, и те не са много големи (в противен случай е добре първо * цялостно да се отслабне).
* Ако сте в добро здраве.
* Ако имате реалистични очаквания за процедурата.

Лазерната липосукция е най-доброто решение за премахване на излишни мастни натрупвания от малки зони като бричове, колене, шия, ръце, задни части, корем, глезени, паласки и други..

Колко процедури са необходими?

За повечето пациенти една процедура е достатъчна.

Трябва ли да се прави нещо специфично след манипулацията?

Въпреки, че не се наблюдава отпускане на кожата след тази процедура, добре е да се носи ластично бельо, но само две седмици, а не два месеца, като при обикновената липосукция. Непосредствено след манипулация ще имате лек оток (само на третираното място). Възможно е да се получат и малки синини.

Кога се вижда резултата?

Окончателният резултат се постига след около шест месеца, но ако две седмици след процедурата процесът се подпомогне чрез специфични масажи за по-бързото изхвърляне на водата и остатъците от унищожените мастни клетки, ефектът настъпва по-бързо.

Ще имам ли болка след лазерната липосукция?

Нито по време на процедурата, нито след нея ще усещате болка. Възможно е до няколко дни след манипулацията да чувствате лека тежест и чувствителност при допир до третираните места.

Ще остане ли белег?

Обикновенно минималният отвор изобщо не се вижда.

Безопасност!

Лазерната липосукция е минимално инвазивна (т.е. много щадяща). Не случайно шеговито я наричат „Липосукция в обедната почивка”. Тя има много предимства, особено при малки зони, в сравнение с обикновената липосукция. Без пълна упойка, без престой в болница. С минимални кръвонасядания, минимален оток и без болка. Стяга кожата върху третираните места и не налага отсъствие от работа.

Назад

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK