Корекция на бюст

Репрезентативно социологическо проучване направено неотдавна у нас показва, че 63% от населението на България не харесват нещо в себе си и нямат нищо против да се възползват от възможностите на пластично-възсатновителната и естетична хирургия (в развитите страни този процент варира между 62 и 67%).
Стремежът на дамите да имат добре оформен и атрактивен бюст не е от вчера. Свидетелства за значението, което човечеството отдава на женската гръд може да бъдат проследени през всички векове – от пещерната скална живопис на първобитните хора до съвременната модна индустрия. Според психолозите женските гърди могат да предизвикват у мъжете по-голяма сексуална възбуда, отколкото всички останали първични или втрорични полови белези. Женската гръд се явява универсален символ на сексуалността, майчинството и женствеността. Силното желание на дамите да увеличат бюста си и по този начин да придобият вид, какъвто секс-символите налагат води до голямо търсене на пазара на пластично-възстановителната и естетична хирургия. Още от края на XIX век пластичните хирурзи се опитват да удовлетворят тези желания, изпробвайки през годините различни материали и оперативни техники. Днес, в света на пластичната хирургия, всички те имат само историческо значение. Единственият метод, наложил се в съвременната световна практика е този с помощта на мамарни импланти или както те са придобили популярност – „протези”.
Малкият бюст често води до депресия, чувство за малоценност и социална дезадаптация. В такива случаи крекцията се налага едва ли не по медицински показания. При други атрактивния бюст е въпрос на професионална реализация. При трети е въпрос на престиж и/или сексапил.
Напредъкът в технологиите през последните години доведе до значителен прогрес в изработването на импланти за увеличаване и реконструкция на гърдите. Въведени бяха текстурираните повърхности на имплантите (обвивка от силиконов еластомер, издържащ на налягане седем атмосфери като надеждна бариера срещу пробив на импланта и със специфична грапава повърхност за намаляване на възможността за образуване на евентуална капсулна контрактура), формата им се доближи максимално до тази на женската гърда (освен стандартните бяха въведени и анатомични протези), въведен бе кохезивния гел, поддържащ формата на импланта, който не изтича навън, дори и при разкъсване на неговата обвивка (освен това кохезивният гел притежава „памет”, позволяваща му да заема трайно формата, придадена му от производителя и оформена от ложето на протезата). Силиконовите гръдни импланти са абсолютно безвредни – факт, който е подкрепен с валидни научни доказателства от известни учени по целия свят в редица статии. Тясното сътрудничество между пациентки, лекари и медицински компании доведе до създаването на силиконови импланти с доживотна гаранция.

Чрез аугментационната мамапластика (увеличаването на бюста) ние целим да придадем такива големина и форма на гърдите, че те да изглеждат съвсем естествени и естетични. Поставянето на имплантите в тъканите се извършва чрез малък разрез в гънката под млечните жлези, на границата на ареолата или в подмишничната ямка. Ложата, в която се поставя импланта се създава пред или зад големия гръден мускул. Необходимо е да се подчертае, че и в двата случая способността на жената за кърмене при бъдещи бременности и раждания е напълно запазена. Ако бюстът, който се подлага на увеличение е малък, но увиснал, може да се наложи да се направи мастопексия (повдигане и фиксиране) с отстраняване на кожните излишъци и репозиция на ареолата на нормалното и място. При недоразвит бюст в случаите на недостиг на тъкани се използват силиконови експандери, които се изпълват постепенно с физиологичен серум до получаване на желаното разтягане на кожата, след което така подготвеното ложе може да поеме мамарния имплант с желаната големина. Най-често пациентките предпочитат импланти за увеличаване на бюста с вместимост от 240-270 до 300-350 мл и именно те са най-често прилаганите в практиката, но има и изключения от това правило, защото всеки бюст по своему е уникален и се изисква индивидуален подход при всяка една пластична операция. Когато тъканите са недостатъчни, млечните жлези са недоразвити и има вероятност имплантът да се напипва или вижда, както и при някои млади момичета се предпочита поставянето на мамарните протези под големия гръден мускул. Хирургичните интервенции се извършват под обща анестезия. Промяната в цвета на кожата, загубата на чувствителност, субективните усещания за разпъване или напрежение са нормални за ранния следоперативен период. Тези симптоми обикновено изчезват само за няколко седмици. Препоръчително за пациентките е да отложат вземането на душ, вана или плуването в басейн до препоръчания от техния пластичен хирург срок. След като имат вече поставени мамарни импланти, пациентките получават напътствия от лекаря си дали да масажират гърдите си, кога да започне и как да се извършва то, както и колко дълго да носят специален сутиен или еластично бельо.
Пластичният хирург още по време на предварителните консултации, на базата на своя опит и квалификация, трябва да предложи най-удачния за всеки отделен клиничен случай метод, а окончателното решение да бъде на пациентката. Нито пластичните хирурзи, нито пациентките не трябва да робуват на предрасъдъците, догмите и митовете в уголемяващата мамапластика, а да се ръководят единствено от научно обоснованите факти и общоприетите естетични норми.

Уголемяването на бюста е най-често прилаганата и най-често коментираната днес оперативна интервенция в пластично-възстановителната и естетична хирургия. Атрактивният бюст след една такава операция води до възвръщане на самочувствието и увереността на пациентките в техните сексапил и женственост, което води до адекватна социална адаптация, професионална реализация и своеобразен престиж.

Даваме възможност за избор на импланти с много високо качество, гарантирано от световни марки.

Назад

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK