Happy Lift

Какво представлява HAPPY LIFT?

Нов преволюционен родукт, позволяващ мини-инвазивна хирургическа операция за лифтинг, без да оставя никакви белези по кожата.
Тези конци се използват за поддържане на меките лицеви тъкани без да се прибягва до техниките на традиционния лифтинг; за редукция или пълно заличаване на назо-лабиална или буко-мандибуларна бръчка; повдигане на вежди; изпъване на шия; коригиране на мандибуларния контур и т.н. HAPPY LIFT се използва също захармонизиране на недобра лицева структура или плоскост на лицето.

Oт какво са изработени конците HAPPY LIFT?
Конците са от полилатид и капролактон т.е. същите компоненти, от които се състоят разградимите хирургични конци, използвани повече от 50 години за зашиване на рани. HAPPY LIFT са усъвършенствани с цел по-дълготрайно издържане в тъканите. Малките двупосочно ориентирани „зъбци” са съставна част от HAPPY IFT. Всъщност, „зъбците” са тези, които играят поддържаща роля при вкарването на конеца и го придържат към меките тъкани. По този начин конецът има много по-голяма стабилност и дълготраен ефект.

Каква е формата на коците HAPPY LIFT?
HAPPY LIFT са разградими монофиламентни хирургични конци. Тези конци са специално разработени и имат форма на рибена кост с много малки /почти невидими/ издатини /”зъбци”/. Когато зъбците се вкарат под кожата, „зъбците” се захващат здраво за меките тъкани, като по този начин стават носеща структура, която предпазва или забавя лицето от стареене.

Дават ли конците HAPPY LIFT реакция „чуждо” тяло?
Да. Всъщност наличието на това „чуждо тяло” в кожата индуцира фиброзната реакция, която спомага за изграждането на носеща структура за меките лицеви тъкани. Същата ситуация се получава и при традиционния лифтинг, но в този случай техниката на изпъване е много по-сложна, а пост-оперативният период на възстановяване е по-дълъг, около 25 дни или дори повече при наличие на усложнения.

Може ли да се счита, че процедурата с конците HAPPY LIFT е безопасна?
Със сигурност. Счита се, че това е една от най-безопасните лифтинг процедури.

Изисква ли се пълна анестезия?
Само локална или трункуларна.

Променя ли процедурата чертите на лицето?
За разлика от класическия лифтинг, конците HAPPY LIFT не променят лицевия контур, а подмладяват и освежават лицето. Меките лицеви тъкани се репозиционират на техните правилни първоначални позиции, в които са били преди да бъдат засегнати от процесите на стареене, от инвазивно дъвкане, мимики или жестове. Ако питате „Как ще изглеждам след операцията?”-Погледнете младежките си снимки-сега може отново да изглеждате по този начин, благодарение на конците HAPPY LIFT.

Колко време продължава операцията?
Около 10-15 мин. за малки области, до 30 мин. За цялото лице; тази продължителност се постига при професионалисти с дълготраен опит при ползването на такъв тип техники.

Остават ли видими белези по лицето след процедурата?
Не остават никакви белези или следи по лицето.

Каква е продължителността на резултата от операцията с конците HAPPY LIFT?
Около 2-3 години, зависи също така и от някои странични фактори: времето,през което е направена първата операция; начина на живот; храна; тютюнопушене; сън; генетична предразположеност; количеството натрупани свободни радикали.

Колко дълго ще трае следоперативния възстановителен период?
Един от най-неприятните аспекти са ограниченията по време на възстановителния период. От изключителна важност е предпазването от травмиране или стресиране на третираната зона. Препоръчително е първите няколко дни да спите в полу-седнало положение, с възгллавница под врата и с изпънати рамене. Почистването на лицето, нанасянето на кремове и грим през първите дни на възстановителния период трябва да става изключително внимателно. След 15-20 дни може да се върнете към нормалните си навици, да възстановите нормалната си спортна активност, а след 35-40 дни може да тренирате интензивно.

Има ли странични ефекти при употребата на конците HAPPY LIFT?
Страничните ефекти са много рядко и при евентуална поява са изразени в много лека степен: леко зачервяване, изчезващо напълно до 1-2 дни. Ако пациентът е прилагал превантивна терапия с бит.К и Arnica преди операцията, продължителността на страничните ефекти се редуцира до 60%. Редките случаи на инфекции се получават когато пациентът не е преминал през превантивна терапия, предписана от лекаря.

Нужна ли е някаква превантивна терапия преди интервенцията?
Да. Ендермологична и инфилтративна терапия с СО2 или О3 намаляват риска от хематоми /следствие от операцията/.
За пациенти, използващи анти-коагулантни препарати, се препоръчва да ги спрат поне десет дни преди операцията. Ако нямат тази възможност, е препоръчително да информират предварително своя лекар.
Пациенти, страадащи от съдова чупливост, трябва задължително да преминат през превантивна терапия, за да се намали риска от появата на пост-оперативни хематоми. Това е само предварителна терапия. Третирането с ултразвук намалява пост-оперативната едема, но тази процедура трябва да бъде използвана много деликатно, задължително се използва и гел.

Може ли пациента да се подложи и на друга операция с конците HAPPY LIFT след първата операция? Може ли да се използват конците HAPPY LIFT в други части на лицето?
Други части на лицето могат да бъдат третирани два месеца след първата операция. На същото място могат да бъдат сложени повторно конци с цел да се подчертае първоначалния резултат или да се коригира евентуална асиметрия /разлика между лявата и дясната страна на лицето/. Асиметрия се появява при пациенти, претърпяли класически лифтинг. Теоритично няма никакви ограничения в количеството конци, които могат да бъдат иползвани, особено ако са HAPPY LIFT резурбируеми конци.

Колко време трябва да изчака пациента преди да се подложи на следваща операция с конците HAPPY LIFT?
Между 6 и 8 седмици.

Може ли да бъде комбинирана с други?
Операцията с конците HAPPY LIFT може да се комбинира с процедури от естетическата медицина и пластична хирургия като: авто-липофилинг на лице /азползване на мастни натрупвания от определени части на тялото за изглаждане на лицето/; при лазерен ресърфейсинг, фотореджувенейшън и т.н.
Конците могат да бъдат имплантирани и по т.н. „отворен метод”: докато се прави традиционен хирургически лифтинг или блефаропластика.

Кой е най-подходящият пациент за такава операция?
Кандидатът трябва да отговаря на следните изисквания:
1. Възраст между 17 и 77 години-при специални случаи за пластични корекции.
2. Възраст между 30 и 45 години/или 45-55 години/ за естетични корекции.
Други приложения на конците HAPPY LIFT
1. За меките лицеви тъкани; отпускане на шия; ранно застаряване на кожата в следствие на слънчево изгаряне.
2. При лошо оформени лицеви контури; при безформено, плоско или отпуснато лице.
3. Подходящ при третиране на лицеви парези, следствие от поражение на лицевия нерв.

По какво се отличава операцията с конците HAPPY LIFT от класическия лифтинг? По-трудна ли е за приложение?
Техниката с конците HAPPY LIFT е бърза и лесна за професионалисти в областта на пластичната хирургия. Препоръчва се локална анестезия, с или без успокоително. По време на имплантиране на коците, пациентът е буден. Конците HAPPY LIFT се имплантират подкожно с помощта на канюлна игла-тя е необходима за вкарване на правилната дълбочина. Също така е важно да се следват следите, оставени от първоначална операция с конците HAPPY LIFT, които могат да бъдат оградени с маркер.

Зони, които могат да бъдат третирани с конците HAPPY LIFT
Повдигане на вежди-средно, централно, латерално, комбинирано или универсално; повдигане на бюст; повдигане на челюст; лифтинг на шия; временен/темпорален лифтинг; челен или темпорален ендоскопски лифтинг; повдигане на мастната възглавница на Биша; за всякакъв вид конгинатална, травматична и ятрогенна пареза на лицеви нерви, както и лицева или частична пареза.

Назад

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK