BDR

BDR – Козметична мезотерапия

Ежедневният стрес, вредните външни фактори, както и неусетно изнизващите се години си казват своето-кожата е изтощена, отпусната и без блясък. Идва моментът, когато се появяват първите бръчици, колкото и да не искаме да се примирим с факта, че остаряваме. Но когато се грижим редовно и по най-правилния начин за кожата на лицето си, можем значително да отдалечим белезите на стареене, да възвърнем добрия си външен вид и самочувствие. Обнадеждаващ е факта, че световноизвестните козметични гиганти непрекъснато въвеждат иновативни разработки и все по-високо ефективни терапии в борбата с признаците на стареене. Една от най-новите процедури се извършва с помощта на немския апарат BDR.

BDR /Beauty Defect Repair/ е патентован метод, комбиниращ широк спектър от ефективни механизми за отстраняване на бръчки, фейс-лифтинг и обновяване епидермиса на кожата. Основните нива на въздействие са: пилинг и обновяване на епидермиса чрез микродермабразио и фотонна светлина, козметична мезотерапия на кожата посредством патентована главина и специална иглена система в комбинация с хиалуронова киселина, витамини , микроелементи и аргилерин /безопасна алтернатива на ботокса/, както и лифтинг за укрепване на мускулния тонус и връзките между мускули и кожа. Методът няма странични ефекти, не уврежда клетките и капилярите, подходящ е за всеки тип кожа, включително и за чувствителна. Терапията с BDR апарат се препоръчва при по-зряла, повяхнала или застаряваща кожа, но може да се прилага и при по-млада – за постигане на моментален ефект, ако например Ви предстои важно сибитие и искате лицето Ви да изглежда перфектно. Веднага след процедурата тенът се избистря и става равномерен, кожата е гладка, блестяща и видимо подмладена.

Терапията започва с почистване със специален продукт Re-Move Ultra Cleanser, който отстранява не само грима, но и замърсяванията по кожата. След това се нанася Re-Cover/pH Control-продукт, повишаващ нивото на pH на кожата, оставя се да изсъхне за около 5 минути, при което се образува своеобразен защитен филм. Допълнително се включва лампа, излъчваща зелена /при суха кожа/ или червена /при мазна кожа/ светлина, която увеличава въздействието на продукта и проникването му в дълбочина. Върху така образувания филм се нанася пилинг-гликолова киселина, разработена в концентрация 10%, 20% и 40%, съответно за суха и за мазна кожа. Пилингът престоява 5-10 мин. Усеща се съвсем леко щипане, а ако кожата е много чувствителна, се включва специален вентилатор. Гликоловата киселина почиства порите, стимулира отделянето на мъртвите клетки, редуцира фините линии и бръчици. Следва нанасяне на Re-Turn Action Neutralizer с леки масажни движения, който неутрализира пилинга. Лицето се измива и се преминава към следващата стъпка-микродермабразио /изключително фин механичен пилинг/. Апарата е снабден с наконечник, към който се поставя специална приставка за микродермабразио,с помощта на която се отстранява и финния повърхностен епидермален слой мъртви клетки, като същевременно се запазват физиологичните функции на кожата. Микродермабразиото подготвя кожата за проникването и усвояванета на следващите активни компоненти. Веднага след финия механичен пилинг се нанася серум, съдържащ хиалоронова киселина върху цялото лице и серум, в чийто състав е вкючен аргилерин-върху зоните, където се образуват бръчки /околоочния контур, около устните, челото/. Аргилеринът е нетоксичен, въздейства на ниво нервно-мускулни синапси и предизвиква отпускане на мимическата мускулатура /миорелаксация/, предотвратявайки образуването на бръчици. Аргилеринът е нетоксична алтернатива на ботокса, осигуряваща ефикасно изглаждане на мимическите бръчки.

Следващият етап е т.нар. козметична мезотерапия, която се различава от медицинската по това, че в случая се обработва само епидермисът, докато при медицинската работи в дълбочина, т.е. достига се до дермата. На наконечника се поставя друга приставка с много фини иглички. Работи се първо по посока на линиите и бръчиците, след това-противоположно /като своеобразна мрежичка/, за да се покрият всички зони на лицето и да се улесни проникването на двата серума в дълбоките слоеве на кожата. Следва нанасяне на колагенова гел-маска, лицето се „опакова” с найлоново фолио и с помощта на електроди се прилага специален вибрационен масаж, който спомага за проникването на колагена в дълбочина, повишава циркулацията на кръвта, намалява мускулното напрежение. Терапията завършва с нанасяне на хидртиращ крем, изцяло съобразен с типа кожа.

Продължителноста й е около 1 час, а резултатите са налице още след първата процедура-гладка и нежна кожа, с равномерен, блестящ тен. Освен това се стимулира регенерацията на клетките и производството на колаген. Възстановява се нормалния релеф, избистря се тена, кожата възвръща своята жизненост и свежест. Разбира се, за получаване на оптимални резултати са необходими от 4 до 6 процедури.

Назад

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK